Sastojci
- 50gr margarina
- 1jušna zlica svijetlog meda(bagremovog,cvijetnog..)
- pola vrećice želatine(mljevene bijele)
- 30ml ili 0,3dcl vode
- 600gr šećera u prahu(što sitnije mljevenog)
- par kapi ekstrakta vanilije(ili bilo kojeg drugog bezbojnog
Priprema
- 1.Želatinu potopiti u vodi.U međuvremenu u lončiću otopiti med(paziti da ne prokuha),maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu,te sve to dobro rukama umjesiti sa šećerom u praku kojeg smo prethodno isipali u malo veću zdjelu.Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa(kao tjesto za pizzu).Po potrebidodavati šećera u prahu.
Posluživanje
Količina smjese je dovoljna za oblaganje 1torte promjera 30x30.Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa....(nije obavezno)Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu.(trebati će se dodavati šećera u prahu ili brašna).Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem.Čuvati na sobnoj temp.Ako se masa ne potroši odmah...prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama.Rok trajanja 90dana
- 1.
pouzdano najbolji recept za fondan ili ticino...
Reviewed by ballkan
on
prosinca 14, 2017
Rating:
Nema komentara: