pouzdano najbolji recept za fondan ili ticino...



Slikovni rezultat za fondan
Slikovni rezultat za fondan

Sastojci

  • 50gr margarina
  • 1jušna zlica svijetlog meda(bagremovog,cvijetnog..)
  • pola vrećice želatine(mljevene bijele)
  • 30ml ili 0,3dcl vode
  • 600gr šećera u prahu(što sitnije mljevenog)
  • par kapi ekstrakta vanilije(ili bilo kojeg drugog bezbojnog
  • Priprema

    1. 1.
      Želatinu potopiti u vodi.U međuvremenu u lončiću otopiti med(paziti da ne prokuha),maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu,te sve to dobro rukama umjesiti sa šećerom u praku kojeg smo prethodno isipali u malo veću zdjelu.Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa(kao tjesto za pizzu).Po potrebidodavati šećera u prahu.
    2. Posluživanje

      Količina smjese je dovoljna za oblaganje 1torte promjera 30x30.
      Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa....(nije obavezno)
      Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu.(trebati će se dodavati šećera u prahu ili brašna).
      Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem.
      Čuvati na sobnoj temp.Ako se masa ne potroši odmah...prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama.
      Rok trajanja 90dana

pouzdano najbolji recept za fondan ili ticino... pouzdano najbolji recept za fondan ili ticino... Reviewed by ballkan on prosinca 14, 2017 Rating: 5

Nema komentara:

Fenomenalni Cristiano Ronaldo postavio još jedan rekord

Za Cristiana Ronalda najnormalnija pojava je postavljanje rekorda. Ipak, današnji rekord će mu biti itekako drag. Naime, Ronaldo je da...

Pokreće Blogger.